Koronavírus: még több vállalathoz megy ki a Honvédség

A fertőtlenítőszer rekordgyorsasággal készült el, a bevizsgálás rekordgyorsasága kiváló jele a vállalatok és a kormányok együttműködésének – mondta el Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára. Elmondta azt is, hogy elsődlegesen a megfelelő védőeszközöket az orvosoknak és az egyéb szerveknek kell megkapnia, utána kaphatja meg bárki más.

Ezekért a termékekért most verseny van – hívta fel a figyelmet. Elmondása szerint mi mindig partnerként tekintettük a keleti népekre, ennek is köszönhető, hogy a héten több mint hárommillió maszk, 130 ezer védőruha, 100 ezer pár védőkesztyű, és 86 lélegeztetőgép érkezett Kínából.

Elmondta, hogy amit itthon gyártunk, az könnyen és gyorsan elérhető. A hazai gyártás ahhoz is hozzájárul, hogy a gazdasági visszaesést is mérsékeljük ezzel – ez munkát és megélhetést biztosít olyan vállalatoknak, akik egyébként szüneteltetnék a működésüket. Az ITM emiatt szervezi az alapanyag-ellátást, és a piaci szereplők összekapcsolódását – mondta el.

Forrás: portfolio.hu

Hozzászólások lezárva.