Koronavírus: Magyarország hamarosan újranyit, de óva intenek húsvétkor

A templomok zárva vannak ugyan, de a lelkészek folyamatosan végzik szolgálatukat. “Szeretném, ha megértené a társadalom, hogy a lelkészeink heroikus munkát végeznek, és ahogy az orvosoknak, ápolóknak, rendőröknek, katonáknak és pékeknek, úgy nekik is kijár dicséret.” – mondta az MTI-nek a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke.

Fabiny Tamás szerint ugyanúgy az életüket kockáztatják, amikor elmennek a betegekhez vagy amikor temetnek. Éppen ezért a katolikus, a református és az evangélikus egyház levélben kérte Pintér Sándor belügyminisztert, hogy a pedagógusokhoz hasonlóan a lelkészeket is vegyék előre az oltási tervben – mondta, hozzátéve, hogy természetesen nemcsak a három nagy keresztény felekezet, hanem valamennyi egyház lelkészeinek oltását kérik.

“Veszélyeztett hivatás a lelkészeké”, és “egy éven keresztül semmilyen privilégiumot nem kért az egyház a papjainak, most azonban úgy gondoltuk”, hogy amennyire méltányos a tanárok oltása, ugyanannyira indokolt a lelkészek védettségének biztosítása is, hogy végezhessék a szolgálatot, amelyre olyan nagy szüksége van a társadalomnak – hangsúlyozta a püspök. (MTI)

Forrás: portfolio.hu

Hozzászólások lezárva.