Koronavírus: lesz védettséget igazoló kártya, jön az orosz és a kínai vakcina

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, már biztosan lesz koronavírus elleni védettséget igazoló kártya, de még mindig nem tudni, ez mire lesz jó, írja a hvg.hu.

A szerdai kormányülésen történt értékelésen kiderült, a kormány álláspontja szerint sikerült megfékezni a második hullámot, de az adatok egy ideje nem mutatnak csökkenést. „Fennáll a betegek számának növekedési lehetősége” – mondta Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón.

200 ezer orosz vakcinát várunk februárban, a kínai Sinopharm-vakcinából 500 ezer érkezik jövő héten, de a Nemzeti Népegészségügyi Központ ezeket még meg fogja vizsgálni.

Döntött a kormány a védettséget igazoló okmány bevezetéséről: ez a második oltás beadásának időpontját rögzíti, érvényességi ideje nem lesz, de a koronavírusból felgyógyultaknak is kiállítják a kártyát. Itt az érvényesség kezdete a kórházból történt elbocsátás napja, a negatív PCR-teszt elkészülésének napja, esetleg a pozitív tesztet követő tizedik nap lesz az érvényesség kezdete.

A teljes és folyamatosan frissülő tudósítást itt olvashatja el!

Előfizetési csomagajánlataink:

Hozzászólások lezárva.