Koronavírus: a Sanofi besegít a Pfizernek a vakcina gyártásába – Portfolio

A francia gyógyszergyártó maga is két oltóanyag kifejlesztésén dolgozik, de a legfőbb projektje, a GlaxoSmithKline (GSK) brit székhelyű multinacionális gyógyszeripari vállalattal együtt fejlesztett oltóanyag késedelmet szenvedett, de csak 2021 végére lesz kész. A francia vállalat egy az influenza elleni vakcinájához hasonló hagyományos oltóanyagot, és egy, a már forgalomban lévő Pfizer-BioNtechéhez és Modernáéhoz hasonlóan hírvivő RNS (mRNS) molekulákon alapuló oltóanyagot is tervez piacra dobni a koronavírus ellen.

A francia kormány ezért az elmúlt hetekben folyamatosan nyomást gyakorolt a Sanofira annak érdekében, hogy vizsgálja meg annak a lehetőséget, miként tudná a gyártósorait a már forgalomban lévő vakcinák gyártására átengedni.

Az EU-ban már engedélyezett Pfizer-vakcinából nehézkesen tudja leszállítani a vállalat a szerződésekben beígért mennyiségeket a gyártási kapacitások szűkössége miatt, ez pedig az oltási programokat is késlelteti. Ezen most valamelyest segíthet a versenytárs lépése.

Címlapkép: Pfizer

Forrás: google

Hozzászólások lezárva.