Környezetbarát üzemanyaggal hajtott hajókra vált a Volkswagen

Korábban hulladékként kezelték az éttermekben és az ételiparban felhasznált olaj maradékát. Már az ebből készülő bioüzemanyag akár hajókat is hajthat, ezzel csökkentve a tengeri szállítás károsanyag-kibocsátását. Az MR1-100 nevű üzemanyag főzéskor és sütéskor keletkezett, elhasznált olajból és zsírokból áll.

A Volkswagen közleménye szerint a Volkswagen Csoport az első olyan autóipari vállalat, ami ilyen üzemanyagokkal hajtott hajókat használ autóinak szállításához. Thomas Zernechel, a Volkswagen Csoport logisztikai vezetője szerint az MR1-100 üzemanyag használata 85 százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást a hagyományos üzemanyagokhoz képest.

Ezt az üzemanyagot egy holland vállalat, a GoodFuels állítja elő Rotterdamban. Az MR1-100 használatához nem szükséges a hajómotorokon módosítani. A megújuló üzemanyagok használata a hajózáskor már csak azért is fontos lehet, mert 2021-től szigorúbb szabályok vonatoznak a hajók károsanyag-kibocsátására.

Óriási szerepe van a hajóknak a világkereskedelemben

A hajózás a globálisan lebonyolított árucsere kilencven százalékáért felelős, így egy rendkívül fontos területről van szó. A Volkswagen Csoport például évente mintegy 2,8 millió autót szállít hajókon, mint írják, minden nap a tengereken van tizenegy autószállító hajójuk.

A Volkswagen Csoport célja 2050-re a karbonsemleges működés elérése, az ehhez vezető út egyik részcélja, hogy 2025-ig harminc százalékkal csökkentse a vállalatcsoport a szén-dioxid-kibocsátását.

A csoport két MR1-100 üzemanyaggal hajtott hajót helyezett üzembe, ezek egyenként 3500 autót képesek szállítani. A hajók 180 méter hosszúak, és egy-egy 14.220 kilowattos MAN motor hajtja őket. A hajók az európai tengeri szállításban vesznek részt Portugália, Hollandia és Spanyolország partjai körül.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.