Kormányzati elektromos autókkal pörgetné fel az járműipart Joe Biden

Biden bejelentése nem tartalmazott konkrétumokat, így nem tudni mennyi idő alatt akarja lecserélni a kormányzati járműveket, ahogy azt sem, mekkora beruházásról van szó. Tervek már vannak tehát, de ütemterv még nincs.

2019-es adatok szerint az amerikai kormányzat alá összesen 645.047 jármű tartozott. Ebbe benne vannak a katonai és a postai járművek, valamint a politikusok autói is. Ezek zöme saját tulajdonban álló autó (nagyjából 445 ezer darab), míg kisebb részben flottában üzemeltetett vagy lízingelt gépjárművekról van szó.

A 645 ezer jármű durván harmada (224 ezer példány) személyautó, de a legnagyobb részt a teherautók teszik ki a maguk 412 ezres mennyiségükkel, a maradék pedig mentőkből és buszokból áll.

A 2019-es flottának mindössze 0,5 százaléka volt elektromos hajtású, emellett néhány CNG-s és plug-in hibrid jármű is volt a flottába, de zömmel benzines (52 százalék) és bioetanollal hajtott (30 százalék) járműveket használt az amerikai kormány, míg a dízelek aránya 12 százalék volt – írja a Green Car Congress.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.