Könnyedén teljesítette a környezetvédelmi normát az Audi

Az Audi számára 105,6 gramm volt az autónként és kilométerenként előírt környezetvédelmi norma 2020-ban. A német márka autói ehhez képest négy grammal kevesebb, 101,5 gramm szén-dioxidot bocsátottak ki, ezzel az OEM könnyedén megfelelt az előírásoknak. Ahogyan arról korábban beszámolt, a Volkswagen Csoport másik nagy márkájának, a Volkswagennek ez éppen, de nem jött össze.

Ez a 101,5 gramm nemcsak a 2020-as normákhoz képest jó eredmény, hanem az Audi egy évvel korábbi kibocsátásához képest, aminél közel húsz százalékkal jobb a tavalyi károsanyag-kibocsátás.

Jövőre még kisebb környezetkárosítás a cél

Hildegard Wortmann, az Audi AG sales & marketing részlegének vezetője elmondta, hogy a vállalat tovább bővíti elektromos portfólióját 2021-ben, ami két új teljesen elektromos modell bevezetését jelenti. Előbb az Audi e-tron GT, utána a Q4 e-tron jelenik meg az évben.

Ami a hosszútávú terveket illeti, az Audi 2025-re harmincnál is több elektrifikált modellt szeretne forgalmazni, ebből 25 teljesen elektromos lesz.

Az Audi jelenleg a legtöbb elektromos autót eladó márka a prémium szegmensben. 2020-an az Európában újonnan forgalomba helyezett közel 585 ezer Audi közül 47.324 volt valamilyen e-tron, ez 79,5 százalékos növekedés 2019-hez képest.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.