Kizárólagos szerződés

Ha már ingatlan a téma, essünk túl ezen is, mert sokan rosszul tudják és ennek sokan örülnek.

Tehát: hiába kötöttél ingatlanossal kizárólagos szerződést, ha nem ő adja el az ingatlant, hanem te, akkor nem jár neki semmi. Legalább is a Magyar Ügyészség szerint. Se a jutalék, se marketing díj, semmi hasonló. Ha pedig a vevő bukja a foglalót, mert visszalép, abból sem kell adni az ingatlanosnak. Hiába íratták alá veled, hogy de.

Ugyanígy tiszteségtelennek bizonyult, hogy az ingatlantulajdonosnak nincs joga bármikor felmondania a szerződést. Mivel nem minősül egy ilyen szerződés tartós jogviszonynak, bármikor felmondható mindkét fél által és ezt a jogot nem lehet kizárni.

“Sértette a jóhiszeműség és a tisztesség követelményét az is, amikor kizárták annak a lehetőségét, hogy az eladó a saját ingatlanát maga is értékesíthesse, vagy korlátozták, hogy az ingatlanközvetítői szerződést felmondja.”

Olvasd el, csak hogy tisztában legyél a jogaiddal. De még mielőtt elolvasod, nagyon olvasd át azt a szerződést is, amit alá akarnak veled íratni és nyugodtan húzogasd ki azokat a részeket, amik neked nem tetszenek. Egy ilyen szerződésben gyakran oldalakon át sorolják a kötelezettségeidet és a fizetnivalóidat, de jellemzően egy szó sincs arról, hogy mit garantál, vagy vállal az ingatlanos.

Az ügyészség újabb ingatlanközvetítői szerződés tisztességtelen kikötései miatt perelt sikeresen

Share

<!–
–>

Hozzászólások lezárva.