Kivonul a német pénzügyi forradalmár Nagy-Britanniából

Április 15-től elérhetetlenné válik az N26 Nagy-Britanniában, a neobank brit ügyfeleinek át kell utalniuk az összes pénzüket a számláról egy helyi bankhoz, fel kell venniük készpénzként vagy mindent el kell költeniük – írja a TechCrunch.

Az N26 jelenleg az úgynevezett „útlevelezést” használja ahhoz, hogy banki szolgáltatóként működjön a briteknél, de mivel kiléptek az EU-ból, a német banklicencüket többé nem tudják exportálni a szigetországba. Ha tovább akartak volna működni az Egyesült Királyságban, a brit hatóságoktól újabb banklicencet kellett volna igényelniük.

Fontos megjegyezni, hogy az N26-nak elég komoly versenytársai vannak az Egyesült Királyságban: a német banknak a Monzóval, Starlinggel és a Revoluttal is szembe kellett volna néznie. Lehetséges, hogy a német cég nem akarta a versenyképesség fenntartásához szükséges erőforrásokat feláldozni a szolgáltatás Brexit utáni fenntartásához.

Új ügyfeleket már nem fogad be Nagy-Britanniából az N26-nál, március 14-től pedig díjmentesítik a prémium és Metal ügyfeleket. Április 15 után az összes N26-számla és kártya deaktiválódik.

Forrás: portfolio.hu

Hozzászólások lezárva.