Kisgazda székház volt, hotelt épített belőle az egyik leggazdagabb magyar

Három épület egybenyitásával, 9 lakosztállyal és 82 szobával megnyílt a Belgrád rakpart legújabb szállodája, a Hotel Vision. Rákosi Tamás üzletember butikhotelét a Market építette föl és a Continental Group üzemelteti.

A Belgrád rakpart 24. alatt található épület 1907-ben készült Riva József tervei szerint. Az azóta többször átépített homlokzaton szecessziós és historizáló jegyeket egyaránt föl lehet fedezni. Az épület két évtizeden keresztül szolgált lakóházként, majd volt a Német Kincstár követségi épülete, a Hazafias Népfront, és más, jellemzően politikai szervezetek székháza. Legutóbb a Független Kisgazdapárté, de jó ideje elhagyatottan állva várta megújítását.

Belgrád rakpart 24., a Hazafias Népfront klubja, baráti találkozó a fővárosi színházak művészeinek tiszteletére. Latabár Kálmán, Honthy Hanna és Tolnay Klári színművészek, mellettük a Hazafias Népfront budapesti bizottságának alelnöke dr. Pesta László. Forrás: Fortepan

Ennek 2014 körül állt neki Székelyhidi Gábor, a KAS Design vezető tervezője. A Molnár utca felől további két épület megvásárlásával egy L-alakban elrendezett struktúra jött létre. A Belgrád rakpart felőli homlokzatot megtartották, de az együttes magja új építésű.

Mivel az épület nem áll műemléki védettség alatt, így a rakparti klinkertégla-berakásos homlokzaton csak stilizáltan állították helyre az eredeti épület szecessziós ornamentikáját. A ház megmenekült, de a művészettörténészek nem voltak elragadtatva ettől a megoldástól.

Az épület tulajdonosa Rákosi Tamás. Az RTL-től a TV2-höz átevező médiamogul a közelmúltban a kiszállt az IKO műsorgyártóból és az Atmedia hirdetési cégből, valamint PS Online Media névre nevezte át IKO Digital nevű, veszteséges digitális médiacégét. Az üzletember 83,3 milliárd forintos vagyonával tavaly a 16. helyet foglalta el a Forbes 50 leggazdagabb magyart bemutató listáján.

Az épületről készült képek és további leírás a galériára kattintva nyílik:

[See image gallery at forbes.hu]

Hozzászólások lezárva.