Kikerült néhány kép az Audi e-tron GT-ről a bemutatója előtt – hvg.hu

A hivatalos premierje csak február kilencedikén lesz.

Többször előfordult már, hogy egy látványos autó megjelenése előtt nem sokkal kiszivárognak róla képek az interneten. Ezt a hagyományt folytatja úgy tűnik az Audi elektromos szuperszedánja az e-tron GT is. A hamarosan teljes részletességében bemutatkozó autóról a Cochespias oldalra kerültek fel képek.

©

Az Audi e-tron GT, ami tulajdonképpen a Tesla Model S leginkább közvetlen ellenfele lehet, egy meglehetősen egyedi arányokkal és futurisztikus dizájnnal megjelenő sportos túraautó.

A képeken megjelent fekete-fehér kombináciáció leginkább a Star Wars birodalmi rohamosztagosainak stílusát idézi. A négyajtós kupé elektromos motorjai 598 lóerőt adnak le alap esetben, de a képeken látható “RS” változatban olyan „overboost” funkció is van, amikor a teljesítménye néhány pillanatra 646 lóerőre is növelhető.

©

©

A kocsiban egy 84 kWh-s nettó kapacitású akkumulátor kap helyet. A kocsi végsebessége 240 km/h és a hírek szerint egyenáramú villámtöltéssel 10 százalékról 80 százalékra 15 perc alatt feltölthető, 350 kW-os töltési teljesítménnyel számolva.

A kocsit már gyártják a németországi Neckarsulmban, az ára pedig nagyjából a Tesla Model S és Porsche Taycan kategóriája lesz 50 millió forint körüli összeggel.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Forrás: google

Hozzászólások lezárva.