Kik dolgoztatnak feketén? Bővült a NAV-lista

Új nevekkel egészült ki az adóhatóság két listája.

<!–

<!– Piacesprofit_468/500×60/200_cikk_normal_content_1

activateBanner(‘Piacesprofit_cikk_normal_content_1’);

–>

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) rendszeresen közzéteszi azoknak az adózóknak a nevét, székhelyét, lakcímét adószámát, természetes személy esetében az adóazonosító jelet, akiknél a végleges és végrehajtható közigazgatási vagy bírósági határozat megállapította, hogy nem jelentették be foglalkoztatottaik munkaviszonyát. Ez most sincs másként. Legutóbbi összesítés után, amikor is 5261 név név szerepelt a listában, ezúttal 12 újabb névvel egészült ki a lista, így már 5273 vállalkozás tartanak számon.

Emellett 2018 óta a NAV külön nyilvánosságra hozza a bejelentés nélkül alkalmazottat foglalkoztatók közzétételi listáján szereplő adózók közül azokat, akik nem felelnek meg a rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményének. A NAV ezúttal is megismételte, kizárólag az tartozik a nem rendezett munkaügyi kapcsolatokkal rendelkezők közzé, akit a NAV, illetve a bíróság a költségvetési támogatás igénylésének időpontját megelőző két éven belül ismételten bírsággal sújtott a korábbival azonos és ugyanazon telephelyen elkövetett jogsértés miatt. Ezen a listán 407 vállalkozás és magánszemély neve szerepelt november közepén, ezúttal 10-zel több, 417.

Mit jelent mindez?

Az ismételt mulasztásnak számít, ha a közzétett és az előző mulasztás jogerőssé és végrehajthatóvá válása között nem telt el két év. A lista rendszeres frissítése miatt előfordulhat, hogy az előző mulasztás már nem szerepel a NAV honlapján nyilvánosságra hozott, bejelentés nélkül alkalmazottat foglalkoztatók listáján.

A bejelentés nélkül alkalmazottat foglalkoztatók listája itt található.

A nem rendezett munkaügyi kapcsolatokkal rendelkező adózók listája itt található.

A cikk a Garantiqa támogatásával készült.

Hozzászólások lezárva.