Kifütyülték az egészségügyért felelős államtitkárt az orvosok

Feszült hangulatú nagygyűlést tartott a Magyar Orvosi Kamara a Vasúttörténeti Parkban, ahová meghívták a pénzügyi tárcát, a Miniszterelnökséget és az EMMI-t is, hogy az egészségügy problémáiról nyilvánosan vitázzanak a kamarával. A 24.hu beszámolója szerint, amikor Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár az emberközpontú egészségügyről kezdett beszélni, a jelen lévő nagyjából 200 orvos a nemtetszést kifejező és a szavazáskor nemet jelentő piros lapot mutatott fel. Többen ki is fütyülték a politikust. Amikor pedig az államtitkár az európai uniós fejlesztési programokat szerette volna szóba hozni, az orvosok leszavazták, hogy megmutassa az erről szóló adatokat. Horváth Ildikó erre úgy reagált, hogy

azt gondolom, akkor most itt abbahagyom.

Kíméletlen fogadtatásban volt része a Miniszterelnökség helyettes államtitkárának is: Szalay-Bobrovniczky Vince az Orbán-kormányok döntéseit citálva emlegette fel a béremelést, a jelen lévő orvosok túlnyomó többsége pedig lengette a piros lapot. Amikor pedig a költségvetés egészségügyet érintő számairól kezdett beszélni, többen kinevették.

Szalay- Bobrovniczky időt kért a további béremelésekről szóló döntésekhez, és ahhoz is, hogy rendezzék a nyugdíjas egészségügyi dolgozók visszafoglalkoztatását, valamint a paraszolvencia kérdését. Nem lehet egyik pillanatról a másikra megszüntetni – mondta utóbbiról a sokszor említett érvet a politikus. Óriási felhördülés fogadta szavait, ki is fütyülték. A helyettes államtitkár azzal zárta beszédét, hogy „megértem az önök indulatait”.

Hozzászólások lezárva.