Kifizette a BDPST az Opusnak az Appeninn-csomagot

Közleményben közölték, hogy Tiborcz István ingatlanos cége, a BDPST Zrt. november 12-én kifizette az Appeninn-részvénycsomag ellenértékét a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opusnak.

A tőzsdei befektetőcég október 10-én jelentette be, hogy az Appeninnben meglévő 18,7 százalékos tulajdoni hányadot jelentő részesedéséből 9 százalékos tulajdoni hányadot jelentő részvénycsomagot értékesít a BDPST Zrt. számára.

A BÉT-en ma érkezett a bejelentés, hogy BDPST Zrt. mint vevő 2019. november 12-én a részvénycsomag ellenértékét kifizette az Opus számára.

Az Opus közleménye szerint a részvénycsomag értékesítésének eredményeként az általa az Appeninnben fennálló, közvetlenül birtokolt, szavazati jogot biztosító Appeninn részvények száma 6552861 darabról 2289433 darabra változott, így arányuk 13,83 százalékról 4,83 százalékra esett, míg a BDPST Zrt-é 20,30 százalékról 29,5 százalékra nőtt.

Korábban már megírtuk, hogy 2018 augusztusában a miniszterelnök veje, Tiborcz István és Mészáros Lőrinc már üzleteltek ezen a fronton.  A BDPST Zrt. akkor a Mészáros Lőrinchez tartozó Konzum PE Magántőkealaptól vásárolta meg az Appeninn Holding Zrt. 20,59 százalékát, a részvényárak alapján 6 milliárdosra taksált üzletet tőzsdén kívüli megállapodással vitték keresztül, vagyis nem tudni mennyit fizetett akkor Tiborcz a részvénycsomagért. 

Fotó: Koszticsák Szilárd, MTI/kormany.hu

Hozzászólások lezárva.