Kiderült, milyen lesz a Volkswagen ID.6

Az ID.6 egyértelműen a Volkswagen Roomzz tanulmányautó alapján készült, tengelytávja közel három méter (2965 milliméter), magassága 1848 milliméter, míg szélessége 1680 milliméter. Az autó tengelytávja tehát közel harminc centiméterrel hosszabb az ID.4-esnél, és 61 centivel veri a csak Európa számára készülő ID.3-as hosszát. Az ID.6 teljes hossza várhatóan 4,9 méter lesz.

A kínai dokumentumok alapján az ID.6 egy 82 kilowattórás lítium-ion akkumulátort használ, és két kivitelben lesz kapható: a legegyszerűbb kivitelt egy darab száz lóerős villanymotor hajt majd, míg a csúcsmodellben kettő motor is lesz, ami összesen 201 lóerő leadására lesz képes. Ezek alapján az ID.6-osnak lesz első- és összkerékhajtású változata is.

Az egyik kiszivárgott kép az ID.6-ról.

Az egyik kiszivárgott kép az ID.6-ról. | Fotó: MIIT

Népszerű elektromos modellek

Az ID.6 a harmadik modell a Volkswagentől a MEB-platformon. Az első két típus kifejezetten népszerű lett, az ID.3 2020 utolsó negyedévében valósággal meghódította Európát, míg az ID.4 az év végétől került forgalomba.

Az ID.3 népszerűségét jól mutatja, hogy a modell szeptemberben jelent meg, ennek ellenére a harmadik legnépszerűbb elektromos autó lett Európában a Renault Zoe és a Tesla Model 3 mögött azzal, hogy tavaly 56.118 példánya gazdára talált. A decemberben bemutatott ID.4-esből az év utolsó hónapjában 4710-et adtak el – írja a Forbes.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.