Ki is az a George?

A bankolás szabadságát, a pénzügyek intézésének új élményét hozza el George, az Erste Bank új digitális platformja, amelyet február 8-tól a pénzintézet ügyfelei is használhatnak.

A George mindenkinek kényelmes, hiszen az ügyfelek igényeihez alkalmazkodik: annak is tökéletes megoldás, aki csak a mindennapi kiadásait szeretné könnyen átlátni és egyszerűen kezelni, és annak is, aki különféle befektetéseit menedzselné egyetlen alkalmazás segítségével online, akár telefonról, vagy például személyi hitelt venne fel mobilon.

George online bankA digitális platform teljesen felváltja az Erste jelenlegi lakossági NetBankját és MobilBankját, miközben George új, rendkívül kedvező csomagáras folyószámlát és különleges kártyát is kínál. George megérkezett Magyarországra, a hazai lakossági ügyfelek február 8-tól használhatják az Erste Bank digitális platformját – jelentette be Jelasity Radován, a hitelintézet elnök-vezérigazgatója.

Az Erste Csoport 2012-ben vezette be digitális platformját Ausztriában, majd folyamatos fejlesztések mellett tette elérhetővé a megoldást szerte Kelet-Közép-Európában. Ma George öt országban az Erste hatmillió ügyfelének könnyíti meg az életét és nyújt személyre szabott digitális pénzügyi szolgáltatásokat, folyamatosan lépést tartva a változó igényekkel. George sokkal több, mint egy korszerű banki applikáció, amely az Amazon felhőjében fut, ezzel rendkívüli gyorsaságot és biztonságot garantálva. Moduláris rendszere révén mindenki saját magára szabhatja a szolgáltatást. Nincsenek felesleges menüpontok, ám minden ott van, ami csak kell, legyen szó több számla és kártya kezeléséről, befektetésről vagy valamilyen új termék, hitel, kártya, befektetés vagy biztosítás igényléséről. A számlák és funkciók közötti navigálást George csemperendszere segíti, az egyes modulok színe, háttere egyénileg állítható, így lehet ránézésre, egy pillanat alatt megállapítani, hogy éppen melyik számlát vagy szolgáltatáscsomagot kezeljük.

A rendszer mindeközben valódi digitális pénzügyi asszisztensé tehető. A banki rendszerekben Magyarországon először alkalmazott elasztikus kereső az első néhány karakter után felkínálja a feltételnek megfelelő összes tranzakciót, így egyszerű keresni a kiadások között, de George ennél sokkal többre is képes. A költéseket eleve kategóriákba rendezi a kártyatársasági adatok alapján, ám ezeket a felhasználók szabadon szűkíthetik és bővíthetik, módosíthatják és további kategóriákba rendezhetik.

Az Erste ügyfelei ezen kívül akár a mobiljukról is nyithatnak értékpapírszámlát, kezelhetik befektetéseiket, vásárolhatnak állampapírokat, választhatnak befektetési alapok közül és persze egy grafikus felületen nézhetik meg azt, éppen mekkora hozamot termelt a portfóliójuk.

Az Erste Bank több mint 300 ezer magyarországi MobilBank felhasználója automatikus frissítésként kapja meg George-ot a következő hetekben, míg a NetBank esetében az átállás fokozatos lesz, a webes felületet egy ideig a hagyományos megoldással párhuzamosan érik el az Erste meglévő ügyfelei. A nyáron George a Google Pay-jel bővül, így az androidos mobilokkal rendelkező ügyfelek is élhetnek az egyszerű mobilfizetés lehetőségével, de jön a telefonon vásárláskor igénybe vehető részletfizetés, a teljesen online személyi kölcsön igénylés és egy új kedvezményrendszer, amely az Erste ügyfeleinek kínál különböző vásárlások után visszatérítési lehetőséget.

Az Erste Bank digitális csatornái tavaly soha nem látott növekedést értek el, annyit, mint az azt megelőző több mint két évben összesen. George bevezetése ennek újabb lökést adhat – hangsúlyozta Jelasity Radován. Kiemelte: a magyar Erste Bank jelenleg is kiemelkedik a csoportból a digitálisan aktív ügyfelek közel 60 százalékos arányával, ám várakozásaik szerint az új digitális platform bevezetésével ez 75 százalék fölé emelkedhet.

A digitális platform indulásával párhuzamosan a bank megjelenik a George számlával. Az Erste első csomagdíjas termékét teljesen online, videós azonosítás segítségével lehet igényelni mindazoknak, akik nem rendelkeznek folyószámlával a banknál. A George számla okos árazású, vagyis automatikusan igazodik a díja a számlaforgalomhoz: 250 ezer forintos havi forgalomig mindössze 390, 400 ezer forintos havi forgalomig 990 forintért kínál digitális csatornák – online megbízások és átutalások, bankkártyás fizetések – használata esetén egyéb költségektől mentes csomagot az ügyfeleknek havi legalább százezer forintos jóváírás teljesítése esetén. Ráadásul a bevezető kampányban az első három hónap díját el is engedi a pénzintézet és hasonló díjmentességet biztosít az értékpapírszámla-vezetésre is.

A szintén most debütáló George kártya különlegessége a formátum lesz: az eddigi fekvő megoldások helyett a magyar piacon először a plasztiklap álló helyzetű lesz – alkalmazkodva ahhoz, hogy a kártyát ebben a helyzetben használják, helyezik be az automatába vagy a fizető terminálba.

Hozzászólások lezárva.