Két részvényért annyira megőrülnek a befektetők, hogy a brókerek korlátozásokkal próbálják lenyugtatni őket – Portfolio

Közösséget építünk!
Signature-előfizetőink számára egyedi online klubeseményt szervezünk, ahol profi befektetők mondják el, mi várható 2021-ben. További részletek ide kattintva.

A GameStop csak a mai kereskedési nap 125,67%-ot emelkedett, míg az AMC Entertainment részvényei már 236,47%-os pluszban vannak. Ezek a papírok már napok óta háromszámjegyű emelkedést produkálnak, a Gamestop részvényeinek értéke januárban már 1600%-os pluszban van. A Gamestop árfolyamát főleg online chatszobákban srófolták fel amatőr befektetők, rengetegen tőkeáttéttel, részvény-opciókkal kereskednek.

Ma úgy döntött a TD Ameritrade, hogy megemeli a tőkeáttételes kereskedéshez szükséges fedezeti elvárásokat a két cég papírjaival való kereskedésnél, illetve még néhány kisebb cég esetén is hasonló korlátozást alkalmaztak.

Ez azt jelenti konyhanyelven, hogy nehezebb lesz ezeknek a cégeknek a részvényeivel hitelből kereskedni. Jellemzően akkor alkalmaznak ilyen megkötéseket a brókerek, ha minimalizálni akarják esetleges veszteségeiket egy lufi várható kipukkadása előtt.

Hasonló intézkedést jelentett be a Robinhood is. A díjmentes online kereskedési platform 100%-os fedezetet vár el ügyfeleitől, ha a Gamestop vagy az AMC papírjaival akarnak kereskedni, ami azt jelenti, hogy a felvett kereskedési hitel mennyiségének megfelelő saját tőkét kell lerakniuk az asztalra.

Több eseményeket figyelő szakértő is lufitól tart. Massachusettsben a helyi felügyelet már fölvetette annak ötletét, hogy 30 napra le kellene állítani a Gamestop kereskedését, hogy egy kicsit lenyugodjanak a kedélyek.

Címlapkép: Spencer Platt/Getty Images

Forrás: google

Hozzászólások lezárva.