Készpénzgyilkos események sora

Több tényező is abba az irányba hat, hogy az eddig organikusnak gondolt érintéses fizetés erőteljesebben szárba szökkenjen Magyarországon. A koronavírus, annak esetleges őszi hulláma, a jövő januártól induló elektronikus fizetés kötelező bolti biztosítása, továbbá a július 1-től elindult kötelező online számlaadat-szolgáltatás együtt elég erős kombónak látszik a készpénzhasználat visszaszorításában. Azonban, ahogy eddig, úgy ezután is, a fordulat a lakosság hozzáállásán múlik.

Régi vágya a bankszektornak, és nem utolsó sorban az államnak, hogy egyre jobban elterjedjenek az elektronikus fizetések. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) korábban már végzett egy vizsgálatot, amelyben azt állapították meg, hogy össztársadalmi szinten évi 103 milliárd forintot takaríthatnak meg az egyes szereplők együttvéve, ha áttérnénk az elektronikus fizetési módok használatára.

Ha ezt kivetítjük a boltokban végrehajtott bankkártyás fizetésekre, akkor azt állapíthatjuk meg, hogy ebben a tekintetben szépen haladunk, hiszen a kártyás fizetések értéke jóval az infláció felett növekszik, ami azt jelenti, hogy szükségszerűen felváltja a készpénz használatát. Ezen belül ráadásul csaknem kizárólagos az érintéses bankkártyás fizetés amin a koronavírus-járvány még dobott is egy picit, bár erről még nincsenek hivatalos adatok.

NINCS VÉGE! Folytatás a RowanHill Digital blogján:

https://rowanhilldigital.com/blog/Keszpenzgyilkos-esemenyek-sora

Vissza a cikkekhez

Hozzászólások lezárva.