Kereskedéseit is zöldebbé teszi a Volkswagen

A Németországban több mint 120 kereskedést működtető VGRD ennek érdekében a Volkswagen Immobilien ingatlanvállalattal együttműködve tervez olyan projekteket, amik lehetővé teszik a kereskedések karbonsemleges működését. A megoldások magukba foglalják a fosszilis energiahordozók elhagyását, az elektromos áram megújuló forrásokból beszerzését, napelemek telepítését és sok mást is.

A Volkswagen Immobilien egy külön, úgynevezett Blue Building, vagyis Kék épület sztenderdet dolgozott ki a környezetbarát projektek besorolására. 2017 óta a vállalat minden projektjét e sztenderd szerint valósítja meg. A norma szerint készült épületek megfelelnek a német KfW 55 energiahatékonysági sztenderdnek, 2019-től kezdődően pedig a Német Fenntartható Építés Egyesület fenntarthatósági követelményeinek is.

Az első, Kék épület sztenderd szerint tervezett kereskedést 2015 végén fejezték be Hannoverben, 14 hónapnyi munka után. Az épületet egy, a hő- és villamos-energiát kapcsoltan termelő erőművel, LED világítással, innovatív szellőzőrendszerrel és fotovoltaikus panelekkel látták el. A Hannover Podbi nevezetű kereskedés szervizépületének tervezésekor a helytakarékosságra is gondoltak, ennek megfelelően a szerelőépület tetején 120 parkolóhelyet alakítottak ki.

Más autógyártókhoz hasonlóan a Volkswagen Csoport számos más területen is a szén-dioxid-emissziója mérséklésén dolgozik, azzal a céllal, hogy 2050-re elérje a klímasemlegességet.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.