Keményen odavágna a JLR a Volkswagen Csoportnak

Az ügy középpontjában a JLR által szabadalmaztatott Terrain Response terepjáró funkció van. A brit autógyártó az Audi Q8, Q7, Q5, A6 Allroad és e-tron, valamint a Lamborghini Urus, a Porsche Cayenne és a Volkswagen Tiguan Egyesült Államokba exportálását kívánja akadályozni a Bloomberg értesülése szerint.

A Terrain Response a JLR off-road vezetési menedzsment rendszere. A 2005-ben a Land Rover Discoveryben bemutatkozott funkció lehetővé teszi a motor, a sebességváltó, a differenciálmű és a futómű terepviszonyoknak megfelelő beállítását.

Nem egyedi esetről van szó

Az amerikai csak az egyike a JLR azon lépéseinek, melyek szellemi tulajdonának védelmére irányulnak.

A Defender nevét, illetve külsejét idén már a negyedik éve próbálta levédetni az Egyesült Királyságban, végül sikertelenül. A lépés egyik célja az lett volna, hogy akadályozzák az Ineos Grenadier terepjáró forgalmazását.

2019-ben a vállalat elvesztette a brit, Defenderek átépítésével foglalkozó Twisted Automotive ellen indított pert. Az autógyártó szerint a cég Yorkshire-ben található, LR Motors kereskedésének elnevezése túlzottan hasonlított a JLR-hez – írja az Autocar.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.