Kemény volt a Kuka tavalyi éve, de van ok az optimizmusra

A jó évkezdet után nőtt a Kuka optimizmusa az idei évet illetően. A veszteséges 2020-at követően az idei év elején nőttek a vállalat megrendelései, valamit az az eladások száma és az adózási előtti eredmény is pozitív számokat mutat.

A várakozásoknak megfelelően a Kuka tavalyi számai igen rosszul néznek ki: a vállalat árbevétele 2,6 milliárd euróra esett vissza, illetve a megrendelések is csökkentek 12,5 százalékkal. A 2019-es 18 millió eurós pluszról 95 milliós mínuszra esett vissza a Kuka eredménye.

Kínai fókusz

Miután a vállalat 95 százalékban kínai kézben van, nem meglepő, hogy a Kuka növekedési tervei is alapvetően Kínára koncentrálnak az idei évben. A tervek szerint a megrendelések értékének el kell érnie a hárommilliárd eurót, a cégnél ugyanis azzal számolnak, hogy a járvány miatt nőni fog a robotok iránti kereslet.

2020-ban 13.700 főre csökkent a Kuka alkalmazottainak száma, de ennek ellenére az idei évre is terveznek leépítést. Az Automobilwoche szerint ugyanakkor legfeljebb 270 embert küldenek el a vállalat augsburgi központjából.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.