Kelendő a Diákhitel Plusz ingyen pénz

Hatalmas az érdeklődés, közel 3 hét alatt csaknem tízezren igényelték a Diákhitel Pluszt. A maximum félmillió forintos, szabad felhasználású és kamatmentes hitel nagyon népszerű a diákok körében.

Magyar Péter a Diákhitel Központ vezérigazgatója elmondta, hogy már megkezdték az új hitelek folyósítását, ezen a héten pedig már ezres nagyságrendben érkezik az meg az igénylők bankszámlájára.

A hitelt egy év türelmi idő után, 5 éves futamidő alatt kell visszafizetni. Érvényes rá az állami családtámogatás, vagyis a második gyermek születésekor az édesanya diákhitelének a felét, míg a harmadik gyermek megszületése esetén a teljes tartozást elengedi a Diákhitel Központ. Tavaly egész évben 11 600 új hitelszerződést kötöttek, idén várhatóan majdnem 40 ezer diák igényli majd a diákhitelek valamelyik változatát.

A hiteltörlesztési moratóriummal jelenleg mintegy 50 ezren élnek, továbbá meghosszabbították a Diákhitel1 és a Diákhitel2 igénylési határidejét is a 2019/2020-as tanév II. félévében június 15-ig, a 2020/2021-es tanév I. félévében december 31-ig.

BankWeb kiegészítés:

Magyarországon nincs és nem is lesz “helikopterpénz”, azonban a kamatmentes, szabadon felhasználható Diákhitel Pluszról szerintem akár ezt is el lehetne mondani. Biztosan asok diáknak jelent alapvető segítséget a tanulmányai folytatásához, de szerintem az igénylések jelentős részéből Állampapír vásárlás lesz….

Hozzászólások lezárva.