Kastélyt vett Tiborcz István cége, az eladó Mészáros Lőrinc

Borsod megye egyetlen ötcsillagos szállodáját, a tarcali Andrássy Rezidencia Wine&Spát szerzi meg a Bdpst Zrt.

Megveszi a tarcali Andrássy kastélyt és a benne kialakított szállodát a Bdpst Zrt. – írja a Portfolio a társaság közlésére hivatkozva. Az Andrássy kastélyban üzemel Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyetlen ötcsillagos szállodája: bisztró jellegű éttermet, rendezvényteret, valamint spa és wellness részleget kínál.

A kastélyban 2008 óta működik szálloda. A főúri épületet az 1700-as években építették, és az 1830-as években került az Andrássy család tulajdonába, és a II. világháború utáni államosításokig náluk is maradt. A kastélyszállót tulajdonló és üzemeltető cég, a Témadesign Kft. a Partnercontrol céginformációs adatbázis szerint 2016 óta Mészáros Lőrinc és családja érdekeltségébe tartozott a Mészáros Gasztro Kft.-n keresztül.

Andrássy Rezidencia Wine&Spa. Fotó: Andrássy Rezidencia // Facebook
Andrássy Rezidencia Wine&Spa. Fotó: Andrássy Rezidencia // Facebook

A Bdpst Zrt. kapacitásbővítő beruházást tervez: 12 új szobával, kültéri medencével, valamint egy esküvők és konferenciák számára kialakított rendezvényhelyszínnel bővül a kúria. A ingatlanfejlesztő cég egyik fő célja az átalakítással, hogy a szállodához tartozó, eddig kihasználatlan borászati épület több, mint 100 fő befogadására alkalmas, modern rendezvényhelyszínné átalakítsa, és ezzel jövedelmezőbbé tegyék a létesítményt.

Az új szobák kialakítására és a belső terek felújítására a korábbi tulajdonos által a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretén belül elnyert, 324,5 millió forintos vissza nem térítendő szállodafejlesztési támogatás felhasználásával kerül sor. A BDPST csoport azt tervezi, hogy a támogatást nyert fejlesztésnél szélesebb körű beruházást hajt majd végre.

Borítókép: Andrássy Rezidencia Wine&Spa. Fotó: Andrássy Rezidencia // Facebook

Hozzászólások lezárva.