Kartámasz számítógéphez

Ha sokat gépelsz, gyorsan rájössz, hogy milyen kényelmetlen sokáig a levegőben tartani a két karodat. Ha van a székeden kartámasz, némi segítséget jelenthet, de az se az igazi a legtöbb esetben.

Egyre jobban zavart, arra gondoltam, nem igaz, hogy erre nem találtak fel valami egyszerű megoldást, ha mást nem, akkor a kínaiak.

Felmentem az Aliexpressre és nem kellett csalódnom, találtam bőven ilyen terméket. Szűk 12 dollárért volt spanyol raktárból elérhető műanyag kartámasz (vagyis nem kellett sokat várni a megérkezésére, mint azokra, amelyek Kínából jönnek), ami a leírás szerint behajlítható, amikor éppen nincs használatban. Így 24 dollárba (cca. 7250 forintba) került a két kartámasz postaköltséggel együtt. Feketét rendeltem, nem olyan élénk színűt, mint a képen.

A minősége nagyjából az volt, amit vártam: ennyi pénzért korrekt minőség, de még egyszer: az árához képest korrekt csak a minősége. Használható, de azért aggódhattam, vajon a műanyag nem fog-e eltörni, ha egyszer akár én figyelmetlenségből, akár például a fiam játékból ránehezedik. A másik probléma, hogy a ki-be hajtogatás miatt mindig kilazult a szintén műanyag csavar és állandóan húzgálni kellett, hogy ne essen le és ne is lötyögjön.

Rendeltem inkább fém kartámaszt is, jelenleg darabja 25.5 dollár, én pár hete még 32 dollárért vettem. Vagyis ebből egy pár durván 15 ezer forintba kerül, de érdemes külön megrendelni, hogy alatta maradjon a vámköteles értékhatárnak. (Július egytől persze jobb lesz egyben rendelni vagy szigorúan csak európai raktárból, ha ott elérhető lesz.)

Ebből két fajta van, a magasságban állítható (kicsit drágább) és a nem állítható fajta. A képen az állítható fajta van, ez kerül most 25,5 dollárba. Az anyaga aluminium, a “grey” színű elég sötét szürke, szerintem jól néz ki, a képen a “silver” látható.

Ez már sokkal masszívabb, mondhatni egy álom. Minden irányban könnyen mozdítható, stabilan áll, nem kell attól félni, hogy egyszer figyelmetlenségből kicsit jobban rátámaszkodom és eltörik, mint a műanyag.

A három csukló miatt jól követi a kezed mozgását, a magasságállítás miatt úgy állítod be, ahogy neked kényelmes.

Nekem bejött, amire vettem, azt a gondot sikeresen megoldotta.

Ha neked van tapasztalatod hasonló szerkezettel, akár pozitív, akár negatív, oszd meg velünk a hozzászólásokban.

Share

<!–
–>

Hozzászólások lezárva.