Karácsony: A sajtóból értesültünk róla, hogy rozsdabizottságot alakított a kormányzat

Budapest főpolgármestere felidézte a kormány korábbi ígéretét, ami szerint a főváros beleegyezése nélkül semmi nem épül Budapesten.

Facebook-posztban fakadt kir Karácsony Gergely a kormányra, amiért szerinte már megint nem tartotta be a kormány azt a mondatát, hogy “a főváros beleegyezése nélkül nem épül semmi Budapesten.”

Az ígérethez képest ugyanis Karácsony is csak a sajtóból értesült arról, hogy a kormány hétvégén bejelentette, rozsdabizottságot alakít, aminek tagjai többek közt Miniszterelnökségi tisztségviselő, az agrártárca helyettes államtitkára és az ITM-hez tartozó Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. ügyvezetője. A testület célja a leromlott állapotú területek, városrészek rehabilitációja.

“Egyetlen önkormányzati szereplőt sem hívtak meg, sajtóból kellett értesülnünk róla, hogy megint a budapestiek feje felett, a Fővárosi Önkormányzat nélkül terveznek dönteni arról, milyen beruházások valósuljanak meg a városban” – mondta Karácsony.

A kormány tervei szerint a cél a leromlott állapotú területek, városrészek rehabilitációja. A terv szerint a mostani felhívásra beérkező javaslatokat 45 napig vizsgálják, majd az alkalmasnak ítélt kezdeményezéseket 30 napig részletesen is elemzik. A rozsdabizottság véleménye alapján a kormány leghamarabb 75 nap múlva, azaz július közepén jelöli ki azokat a rozsdaövezeteket, ahova a fejlesztési forrásokat szánja.

Hozzászólások lezárva.