Karácsony a kormány tervéről: Ez mi a túró?

Nem tudom mire vélni, hogy ez mi a túró

– ezt mondta Karácsony Gergely a kormány javaslatára, amely szerint az önkormányzatoknak az iparűzési adóból elsődlegesen a tömegközlekedést kellene finanszírozniuk, és csak a fennmaradó összeget költhetnék másra. Tuzson Bence államtitkár jelentette be kedden, hogy ugyan a meglévő törévnyek is önkormányzati feladatként jelölik meg a tömegközlekedés biztosítását, de egyértelműbbé tennék a helyzetet.

Ha Tarlós István tudta finanszírozni a főváros tömegközlekedését, akkor Karácsony Gergelynek is kell tudni

– tette még hozzá. Megnéztük, ennek a gyarkolatban semmi értelme, de erre hivatkozva törhetnek borsot Karácsony orra alá.

Karácsony az ATV Egyenes beszéd című műsorában reagált a felvetésre, azt mondta, a javaslat értelmében átírnak egy szót, a “különösen” helyett “elsősorban” szerepel majd a törvényben.

Ez a javaslat csak akkor értelmezhető, ha egy forgatókönyvbe illeszkedik

Szerinte ahogy ezt a módosítót beterjesztették, az ellentétes azzal az Orbán-Tarlós megállapodással, amelyről Orbán Viktor korábban azt mondta, hogy szent és sérthetetlen.

Ha a kormány felrúgja az Orbán-Tarlós megállapodást, az dominóhatást indíthat el.

Karácsony szerint kérdés, hogy ha az állam a közösségi közlekedésből kivonul, akkor kivonul-e az oktatásból és az egészségügyből is, majd felszólította a kormányt, vonja vissza a javaslatot. Arról is beszélt, ha Budapesten múlt volna, már rég kilépett volna a kukaholdingból, de ezt a kormány nélkül nem tudja megtenni.

Hozzászólások lezárva.