Kaposváron is harci gépjárműveket fog gyártani a Rheinmetall

Palkovics László elmondta, hogy a tervek szerint évi száz jármű készülne a magyar állam és egy német vállalkozás által létrehozott Rheinmetall Hungary 30-50 milliárd forintból felépülő telephelyén.

A miniszter jelezte: pénteki kaposvári látogatásán Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármesterrel, Gelencsér Attilával, a város és térsége fideszes országgyűlési képviselőjével, Mikes Évával, a dél-dunántúli gazdaságfejlesztési zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosával, és mások mellett Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztossal folytatott megbeszélést a település iparfejlesztési lehetőségeiről.

Kitért arra, hogy Kaposvár “egészen jól áll” az iparosítás, az iparterületek fejlesztése terén, a városban nyitva áll a jövőbeni növekedés lehetősége az elsősorban tűzoltó- és más speciális járművek gyártásával és felújításával foglalkozó, állami tulajdonú BM Heros Zrt. előtt, amelynek itt gyártóközpontja működik.

Kitörési pont a gépipar

Szita Károly, Kaposvár polgármestere arról szólt, hogy 21. századi újraiparosítási program zajlik a városban és környékén annak érdekében, hogy mindenki dolgozhasson, többet kereshessen, jobban élhessen. Utóbbi úgy érhető el, ha olyan tudás, technológia jön Kaposvárra, amely ezt képes kitermelni.

A város kitörési pontja a gépipar, azon belül egy lehetséges hadiipari fejlesztés, az élelmiszergazdaság és a zöldipar lehet – fogalmazott a településvezető.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.