Jövő csütörtökön hallgatja meg Várhelyi Olivért az EP

November 14-én hallgatják meg az új francia, magyar és román biztosjelöltet az Európai Parlamentben (EP), amennyiben sikerrel veszik az első akadályt, és a jogi szakbizottság két nappal korábban nem állapít meg esetükben összeférhetetlenségeket – közölte pénteken a képviselő-testület szóvivője.

Jaume Duch arról számolt be a Twitteren, hogy az EP jogi bizottsága, amely a budapesti és a bukaresti kormány első jelöltjét is elutasította – a francia jelölt a bizottsági meghallgatáson bukott el –, kedden délelőtt ül össze, hogy megvizsgálja a három új megnevezett – a francia Thierry Breton, a magyar Várhelyi Olivér és a román Adina Valean – pénzügyi érdekeltségeit, illetve esetleges összeférhetetlenségeit.

Ha mindhárman zöld jelzést kapnak, akkor ezután következnek csütörtökön a meghallgatások a nekik szánt portfóliókkal foglalkozó EP-szakbizottságokban, itt bizonyítaniuk kell rátermettségüket és szakmai felkészültségüket.

A három jelölt közül a magyar kezdi a sort, őt reggel nyolc és tizenegy óra között hallgatja meg a külügyi bizottság. A szabályok szerint a testületnek ezt követően 24 órája lesz, hogy döntsön arról, alkalmasnak ítéli-e.

Hozzászólások lezárva.