Jön a Renault 4-es elektromos változata

A Renault vezérigazgatója, Luca de Meo január 14-én mutatta be a konszern „Renalution” stratégiáját. A bejelentést megelőzően olyan információk szivárogtak ki, amik szerint a Renault egyes ikonikus modelljeit is visszahozhatja megújult formában és elektromos hajtással. Az egyik említett modell a 70-es évek eleje és a 90-es évek közepe között gyártott R5 kisautó volt, amit tényleg újraéleszt a gyártó.

A másik újraéledő modell a Renault 4 lesz, ám még inkább átalakult verzióban, egy elektromos SUV formájában tér vissza a kisautó, leghamarabb 2025-től.

A két megújuló régi modell mellett a következő öt évben még öt új elektromos modell várható a Renault-tól, melyek közül még egy ismert: a 2022-ben bemutatkozó új Mégane.

Kisautóból SUV

Az eredeti Renault 4-est 1961-től egészen 1994-ig gyártották, a modell különösen népszerű volt az egykori Jugoszláviában, melynek utódállamaiban ma is számos példány fut az autóból. Az új 4-es nem ezt a vonalat követi majd, hanem méreteit tekintve egy kisebb crossover lesz.

A SUV-méretre hajazó személyautó egy gyorsan növekvő szegmens, különösen elektromos hajtással, így nem csoda, hogy az új 4-es ebben a kategóriában szerepel majd, míg az 5-ös sportosabb külső kap. Mindkét modell ugyanarra a CMF-B platformra épül, így a műszaki paramétereik hasonlóak lesznek – írja az Autocar.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.