Jó hírt kapott a Richter Japánból

A Richter bejelentette, hogy licenc partnere, a Mochida Pharmaceutical bevezette a japán piacra a Richter-Helm BioTec GmbH & Co. KG által kifejlesztett bioszimiláris teriparatide készítményt. A bevezetésre azt követően került sor, hogy szeptemberben a Mochida forgalomba hozatali engedélyt kapott a termékre.

A készítményt, ami a teriparatide bioszimiláris terméke, a japán piac számára a Mochida fejlesztette ki a Richterrel 2010-ben kötött licenc és együttműködési megállapodás alapján. 2017 januárjában az Európai Bizottság jóváhagyta a bioszimiláris teriparatide, a Terrosa forgalomba hozatali kérelmét, a készítmény a referencia termék szabadalmi védettségének lejáratát követően, 2019. augusztus második felében bevezetésre került Európában.

A teriparatide – háttéradatok
A teriparatide a humán parathyroid hormon biológiailag aktív részével bioszimiláris, a természetes hormont helyettesíti, és a csontképzést serkenti. A teriparatide-ot a csontritkulás kezelésében alkalmazzák, tekintve, hogy a csonttörés kockázatát számos betegcsoportban csökkenti. A csontritkulás mindkét nemet érintheti, mindazonáltal gyakrabban fordul elő nők esetében a menopauza után. A csontritkulás kortikoszteroid kezelés mellékhatásaként férfiaknál és nőknél egyaránt kialakulhat. Címlapkép forrása: BÉT

Forrás: portfolio.hu

Hozzászólások lezárva.