Jelentősen növekedhet az újautó-eladások száma idén

Bár a járvány előtti volument még várhatóan nem fogja elérni az európai újautó-eladások száma, az ACEA jelentős növekedésre számít 2021-ben. Tavaly a koronavírus okozta válság következtében a 2019-es adatokhoz képest 24 százalékkal adtak el kevesebb autót a kontinensen, összesen 9,9 millió autó talált gazdára. Ekkora visszaesést még soha nem mértek.

Idén már sokkal pozitívabb évet zárhatnak az európai gyártók, az ACEA tíz százalékos növekedéssel számol, és főleg a második negyedévtől kezdődően várják a fellendülést. Ez egyben azt is jelenti, hogy a járvány előtti szintre még nem áll vissza az európai járműipar, de a kilábalás határozott lesz.

Oliver Zipse, az ACEA elnöke elmondta, hogy idén rendkívül fontos lesz, hogy az európai politikusok támogassák az autóipart és kéz a kézben tegyék versenyképesebbé Európát a járványból már teljesen kilábaló Ázsiával szemben.

Az elektromos autók népszerűsége töretlen marad

Az előrejelzések szerint az elektromos és plug-in hibrid autók piaci részesedése tovább fog nőni. Ez a szegmens tavaly is bővült, a 2019-es háromról 2020-ban 10,5 százalékra nőtt a konnektoros autók piaci részesedése.

Amennyiben a kedvező politikai környezet megmarad, a tendencia 2021-ben tovább folytatódhat – idézi az ACEA a előrejelzését az Automobilwoche.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.