Jelentősen javultak a Continental számai az első negyedévben

2021 első három hónapjában 448 millió euró nettó bevételt ért el a Continental – ez jelentős növekedés a tavalyi 292 millió euróhoz képest, igaz, a 2020-as számokon már éreztette hatását a koronavírus-járvány kirobbanása. A vállalat árbevétele 3,5 százalékkal, 10,3 milliárd euróra nőtt.

A Continental beszámolója szerint különösen a kínai piacon, ott is a személyautók és a kishaszongépjárművek szegmensében volt erős a vállalat, míg Európában és Észak-Amerikában még gyengébben muzsikált.

Sikeres átszervezés

Nikolai Setzer, a Continental vezérigazgatója szerint jól kezdte az évet a vállalat, de kiemelte, hogy a chiphiány és a növekvő nyersanyagárak még okozhatnak kiívást az év további részben.

Beszélt a Continental átszervezéséről is: mint mondta, pontról pontra dolgoznak a feladaton. Valóban nem könnyű az átállás, hiszen a szakszervezetek sok lépést elleneznek. Ennek ellenére a Vitesco önállósítása mindenképpen sikerként könyvelhető el.

Az idei tervek

A Continental úgy számol, hogy a Vitesco nélkül 32,5 és 34,5 milliárd euró közötti bevétele lesz az idén, ebből 16,5 és 17,5 milliárd euró közé esne a szűken vett autóipari részleg – ám később ebből is kiválna önállóan az autonóm üzletág.

Bizonytalansági tényező a járvány és a chiphiány mellett, hogy a nyersanyagok – például a kaucsuk – ára nőhet a közeljövőben – írja az Automobilwoche.

A beszállító a személyautógyártás 9-10 százalékos növekedésére számít az idei évben a tavalyi visszaesés után.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.