Jelentős veszteséggel zárta a Ford az évet

Tavaly az utolsó negyedévében a vállalat 1,9 milliárd dolláros korrigált szabad cash flowt termelt, így az évet ismét magasabb készpénzállománnyal (mintegy 31 milliárd dollár) és összesített likviditással (csaknem 47 milliárd dollár) fejezte be. A bevétel 18 százalékkal, 127,1 milliárd dollárra csökkent.

A cég megerősítette, hogy komoly szerepet akar játszani az elektromos járművek forradalmában és az önvezető járművezetés fejlesztésében. A Ford egyebek között azt írta, hogy mostantól 29 milliárd dollárnyi tőkét és hatalmas humánkapacitást fordítanak erre a két területre, hogy a vásárlóknak nagy volumenben tudják biztosítani adathálózathoz csatlakozó elektromos szabadidőjárműveket, haszongépjárműveket és pickupokat.

A járműgyártó a Ford Mobility kezdeményezések részeként 10 év alatt körülbelül 7 milliárd dollárt tervez befektetni az önvezető járművekbe 2025-ig; ebből 5 milliárd dollárt 2021-től.

Dél-Amerikát leszámítva javulást várnak

John Lawler, a Ford pénzügyi vezérigazgató-helyettese szerint a vállalat várhatóan 8 és 9 milliárd dollár közötti, korrigált kamatlevonások és adózás előtti eredményt (EBIT) fog elérni, valamint 3,5 és 4,5 milliárd dollár közötti korrigált szabad cash flowt termel 2021-ben. A forgatókönyv Dél-Amerika kivételével a Ford mindegyik regionális vállalkozásánál folytatódó EBIT-javulásra számít.

A félvezetők világméretű hiánya azonban több iparágban is bizonytalanságokhoz vezet, és ki fog hatni a Ford 2021. évi működési eredményére is.

A félvezetők hiánya komoly veszteséget hoz

„A félvezetőkkel kapcsolatos helyzet folyamatosan változik, ezért korai lenne megkísérelni annak felmérését, hogy a rendelkezésre állás vajon mit jelent majd egész éves teljesítményünk szempontjából” – mondta Lawler. Hozzátette: „a beszállítóinktól kapott becslésekből jelenleg arra lehet következtetni, hogy a tervezett első negyedéves termelésünk 10-20 százaléka is kieshet.”

Lawler szerint az említett mértékű termelési kiesés az év teljes első felére vonatkoztatva – valamint bizonyos második félévi költség-ellensúlyozást és volumenpótlást feltételezve – azt vonhatja maga után, hogy a hiány miatt a Ford idei évi korrigált EBIT-eredménye 1,0 és 2,5 milliárd dollár közötti összeggel lesz alacsonyabb.

A Ford a félvezetőket érintő problémával kapcsolatban az idei első negyedéves pénzügyi eredményeinek bejelentésekor, április 28-án tervez helyzetjelentést adni.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.