Javultak a Honda kilátásai, növelte profitvárakozását

A harmadik legnagyobb japán autógyártó azt közölte, hogy a március 31-én záródó pénzügyi évének működési nyereségére vonatkozó előrejelzését 520 milliárd jenre (5 milliárd dollár, 100 jen=281,98 forint) javította a novemberben várt 420 milliárd jenről, adózott eredményére vonatkozó becslését pedig 390 milliárd jenről 465 milliárd jenre növelte. A cég ugyanakkor 13 ezer 50 milliárd jenről 12 ezer 950 milliárd jenre rontotta bevételére vonatkozó előrejelzését a folyó pénzügyi évre.

A december végével záródott pénzügyi harmadik negyedévben a Honda működési eredménye 123 milliárd jenre ugrott az egy évvel korábbi 33,7 milliárd jenről. A tavalyi utolsó három hónapban a Honda 1 millió 380 ezer járművet értékesített világszerte, 10,7 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A járműgyártó a március végével záródó pénzügyi évre 4,5 millió autó eladásával számol, ami elmarad az eddig várt 4,6 milliótól. Ez elsősorban a járművekben alkalmazott chipek globális hiányára vezethető vissza, ami már számos ágazati céget kényszerített autógyártásának a visszafogására.

A Honda árfolyama kedden 1,2 százalék mínuszban zár a tokiói tőzsdén, az eredményismertetésre a börze zárása után került sor.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.