Japán is saját digitális fizetőeszköz bevezetését tervezi

A japán központi nemrég bejelentette, hogy megkezdték a saját digitális fizetőeszköz kibocsátásával kapcsolatos vizsgálatokat.

A Bank of Japan szerint „szükséges lépésről„ van szó, ahogy a világon több más jegybank is teszteli a digitális valuta lehetőségét.

Első gazdasági nagyhatalomként Kína vezeti be a digitális pénzeket

A virtuális fizetőeszközök már egy ideje bevett szokásként vannak jelen például a kínai építőiparban.

Fotó: Getty Images

A pénzügyi felügyeleti szerv közlése szerint a tesztek első fázisa 2022 márciusában zárulhat le, és első körben a kibocsátás és az elosztás technikai feltételeit vizsgálják – olvasható az Origo cikkében.

Mint írták, a tesztek második fázisa aztán a részletesebb kereteket tekinti majd át, például azt, hogy szabjanak-e korlátokat arra vonatkozóan, hogy egyes gazdasági szereplők milyen mértékű digitális valutát tarthatnak.

A Bank of Japan egyébként már októberben bejelentette a digitális jen tesztelésére vonatkozó terveit.

A jegybank ügyvezető igazgatója nemrég kiemelte, a Bank of Japan egyelőre nem tervezi konkrétan digitális fizetőeszköz kibocsátását, viszont szükségesnek tartják az infrastruktúra vizsgálatát és tesztelését.

A japán jegybank bejelentése nem meglepő, ha azt nézzük, hogy az elmúlt időszakban több központi bank is elkezdte vizsgálni a saját digitális fizetőeszköz kibocsátásának lehetőségét.

Hozzászólások lezárva.