ittasvezetes.hu – Ittas Járművezetés Országos Jogi Segítség

http://ittasvezetes.hu

Az ittasvezetes.hu weboldal több, mint tíz éve jött létre, azzal a céllal, hogy eligazítást adjon azon bajba jutott ittas vezetőknek, akik az ittas járművezetésért kiszabható büntetés irányában érdeklődnek.

Az ittas vezetés egy bűncselekmény, egy vétség. Tudjuk jól, hogy magát az előkészületet is büntetik, pontosabban azt a cselekményt, amikor “még semmi nem történt” (például egy közlekedési baleset), de a sofőr már ittasan ül az autóban.

Sokan azt gondolják, hogy nem ittasok. Valamikor alkoholt fogyasztottak, órákkal azelőtt – lehet akár az előző nap is – és úgy ülnek be. Ez a hatóság szemében nem felmentő körülmény, hiszen akkor mindenki ezt mondaná.

Az ittasvezetes.hu weboldal az ittas vezetőknek abban segit, hogy akit az ittas vezetésen kapták, tudomást szerezhessen arról, hogy vajon mi várhat rá. Természetesen itt csak a várható középérték-következményeket lehet megtudni, hiszen a bíró dönt végső soron. Azonban az ittas járművezetés miatt kiszabható büntetésekről egy komoly statisztikát vezet az ittasvezetes.hu, amelyből már ki lehet indulni.

Nincs két egyforma eset, így természetesen az ittasvezetes.hu weboldalon megtudható információk iránymutatások lehetnek.

Ezen felül az ittasvezetes.hu üzemeltetői abban is tudnak segíteni, hogy milyen irányban volna ajánlatos elmozdulnia az ittas járművezetőnek, ha szakszerű jogi segítséget keres. Néhányan azt gondolják, hogy nem lehet mit tenni, míg mások szerint az ittas vezetőnek meg kell kapnia a büntetését, és nem “érdemel segítséget”.

Az ügyvédek arra tettek esküt, hogy az elkövetőket a legjobb tudásuk szerint védik, hogy a lehetőségekhez mérten a lehető legenyhébb büntetést kaphassák meg, amiből a hatóság is érzi, hogy “elegendő lesz”, ugyanakkor az ittas vezető sem kap olyan büntetést, amely életvitelét romokba döntheti.

Sokan az ittas vezetésért elvett jogosítvány visszaszerzése szavakra keresnek, amelyből jól látható, hogy ez a legfőbb céljuk – értelemszerűen.

Mások az ittas vezetésért börtön szavakra keresnek rá, mert tartanak – joggal – attól, hogy akár szabadságvesztést is kaphatnak az ittas vezetésért. Ez a törvény szerint egy lehetőség, sokan nem is tudják, hogy rácsok mögé is lehet kerülni akár egy “sima” ittas vezetésért is.

Az ittasvezetes.hu sikerességét mutatja, hogy már “hamisítják”. Hasonló nevű weboldalakat hoznak létre olyan ügyvédek, akik az “eredeti” ittasvezetes.hu weboldal sikerén “kívánnak felkapaszkodni.”.

Mindenkinek javasoljuk, hogy ha ittasan vezetett, azonnal keresse fel az ittasvezetes.hu weboldal munkatársait, várakozás nélkül.

Kóródy D.

Hozzászólások