Itt vannak az első képek a Hyundai Ioniq 5-ről

Az Ioniq 2020 augusztusában új márkaként indult a Hyundai-on belül, amely kizárólag a villanyautókra fókuszál. Az elkövetkező négy évben a koreai autógyártó három új elektromos modellt is bemutat majd, melyek közül az Ioniq 5 az első, így egyben az első olyan Hyundai is, ami a gyártó E-GMP platformjára épül.

Az autó két különböző teljesítményt biztosító akkumulátorral lesz kapható. A kisebb, 58 kilowattórás akkuval az autó hatótávolsága 450 kilométer lesz, míg a nagyobb, 73 kilowattórás akkumulátor 550 km hatótávot ígér. A Hyundai közleménye szerint az akku 18 perc alatt feltölthető nyolcvan százalékra az erre alkalmas töltőoszlopoknál. A 130 kilowattos átlagos töltési teljesítményhez 232 kilowattos csúcsteljesítmény tartozik.

Az Ioniq 5 világelsőként V2L (Vehicle to Load) funkciót is kap, amellyel külső elektromos berendezések energiaellátását lehet megoldani 24 kilowattóráig.

Fotó: Hyundai News

A külső megjelenés

Az Ioniq 5 megjelenésén nem nehéz észrevenni a 45-höz való hasonlóságokat, az autó eleje és hátulja is hasonlít a 2019-ben Frankfurtban bemutatott tanulmányautóéhoz. Az Ioniq 5-öt tehát a letisztultság és a minimalista formavilág jellemzi. A letisztultságot például a motorháztető adja, aminek szélessége megegyezik a járműéval.

A fényszórókat a pixelek inspirálták, amivel a Hyundai az autó belső digitális tartalmára kíván utalni. A húsz colos, elektromos autók között kifejezetten nagynak számító felnik a légellenállás minimalizálására vannak optimalizálva, ahogyan az egész autó arányai az elektromos hajtást igyekeznek kiemelni.

Fotó: Hyundai News

Új viszony az emberek és az autók között

A Hyundai alelnöke és tervezési részlegének vezetője, SangYup Lee szerint a Hyundai új elektromos autói újradefiniálják az ember és az autó kapcsolatát. Ennek a sorozatnak az első eleme az Inoiq 5.

A Hyundai a három fotó mellett videókat is közzétett az autóról, az első három felvételen ugyanannyit mutatnak meg az autóból, míg a negyedik a töltést mutatja be. Alább az egyik kampányvideó és a töltésről szóló felvétel látható.

[embedded content]

[embedded content]

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.