Itt a vége: az LG felhagy az okostelefonokkal – 24.hu

A dél-koreai LG Electronics elektronikai és elektromos készülék- és berendezésgyártó konszern július végével felhagy a veszteséges okostelefon-gyártással -írja az MTI a cég hétfői közlése alapján.

Az LG 2015 második negyedéve óta gyártotta veszteséggel az okostelefonokat, az ágazat halmozott vesztesége azóta megközelítette a 4,5 milliárd dollárt. A cég az utóbbi időszakban vevőt keresett mobilgyártó ágazatára, de nem járt sikerrel. A dél-koreaiaknak jelenleg mintegy 2 százalékos részesedése van a globális okostelefon-piacon. Tavaly 23 millió készüléket szállítottak ki, szemben a piacvezető Samsung 256 millió készülékével.

Az LG rámutatott arra, hogy az okostelefon-gyártás leállítása rövid távon csökkentheti bevételét, hosszabb távon ugyanakkor javítja a cég pénzügyi helyzetét. Az LG öt üzletágából az okostelefon-gyártó a legkisebb, a cég teljes bevételének 7 százaléka keletkezik itt.

A közleménye szerint július 31. után is értékesítik a még raktáron lévő okostelefonokat és bizonyos ideig biztosítják a szervízszolgáltatást, illetve a szoftveres frissítéseket is.

Forrás: google

Hozzászólások lezárva.