Illetékkel büntetik az ingatlanspekulációt

A Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által beterjesztett törvénymódosítás szerint

A javaslat lényege, hogy kilencvenszázalékos illeték kivetését terjeszti elő az említett spekulatív hátterű továbbértékesítések esetére.

A külterületi ingatlan vételára és a későbbi – már belterületi – továbbértékesítési ár különbözete után kellene ezt az illetéket megfizetni. A szabályozás csak azokra az esetekre vonatkozik majd, amikor a belterületbe vonás 2020. február 1-jét követően történt; a javaslat az ingatlanok értékesítőit bejelentési kötelezettséggel terhelné.

További részleteket itt talál.

Az Európai Parlament (EP) brüsszeli plenáris ülésén megszavazta az e-kereskedelemre vonatkozó új, áfa végrehajtási szabályait, amelyek egyszerűsítik és erősítik az online termékértékesítés áfaszabályait.

Varga Mihály: megvizsgáljuk a katát

A kata gyakorlatát és a kamara javaslatait is megvizsgálja a kormány – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter.

Őszi adócsomag: minden számlát látni fog a NAV

Hamarosan minden számlát látni fog a NAV, összevonják az egyéni járulékokat, bevezetik a hatósági átvezetés intézményét, és jön az ingatlanspekulációt büntető illeték. Az RSM Hungary gyorselemzése.

Egy héten belül két gumiabroncs-kereskedelemmel foglalkozó dunántúli bűnbandát leplezett le a NAV, amelyek egymástól függetlenül működtek és együttesen több mint egymilliárd forint kárt okoztak a költségvetésnek.

November 20-áig regisztrálhatnak a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) azok a társaságok, amelyek a 2020-as évtől csoportos társasági adóalanyok kívánnak lenni, kihasználva a lehetőségben rejlő költség- és adómegtakarítási lehetőségeket.

Hozzászólások lezárva.