Így látnak minket a külföldiek az üzleti életben

A Trend FM különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne – a teljesség igénye nélkül – jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

2019-11-08 00:00:00

Kilencezer forinttal többet szánunk a karácsonyi ajándékokra, mint tavaly. A GKI és az Árukereső közös kutatásából kiderült, hogy a válaszadók átlagosan 50 ezer forintot terveznek elkölteni szeretteik megajándékozására. Javította a magyar gazdaság növekedési előrejelzését az Európai Bizottság. A brüsszeli testület a korábban várt 3,7 százalék helyett 4,6 százalékos GDP-bővülésre számít idén Magyarországon. Jövőre és azt követően jön a nagy lassulás. Hamarosan tárgyalóasztalhoz ül a kormány, a munkaadók és a szakszervezetek, hogy egyeztessenek a következő évek minimálbér és garantált bérminimum emelésének mértékéről. Egy tavalyi megállapodás alapján, az idei évhez hasonlóan, jövőre is nyolc-nyolc százalékkal növekedne a legalacsonyabb keresetűek fizetése. A Magyar Szakszervezeti Szövetség már többször is jelezte, hogy kétszámjegyű béremelést szeretne kiharcolni, részben azért is, mert a legújabb uniós javaslat szerint a minimálbérnek az átlagfizetés 60 százalékát kellene elérnie. Negyvennyolc órás sztrájkot tart a Lufthansa légiutas-kísérőinek szakszervezete. A sztrájk 1300 járat törlését jelenti ebben a két napban és 180 ezer utast érint. A sztrájk nagyon nem jön jól a nehéz helyzetben lévő légitársaságnak. Szinten tartotta az alapkamatot a brit jegybank. A monetáris tanács 0,75 százalékon hagyta az irányadó rátát, azonban nem volt teljesen egyhangú a döntést. Vannak már jelek a monetáris lazításra. De holnap reggel jelent a Richter és az OTP is- kielemezzük az eredményeket. Várja Önöket a műsorvezető, Szűcs Péter!

2019-11-08 06:35:00

Délelőtt 11:00 – 13:00-ig a SOUL History 162. fejezetében Francesco bemutatja azt a ’82-es torontói Glamour & Romance music for films, tv, radio vinyl válogatáslemezt, ami a napokban érkezett Portugáliából és véleménye szerint a Linda főcímzene alapjául szolgáló eredeti motívumot is tartalmazza „The Cool Look” címen. De az album annyira erős, hogy még 5 műremek is leforgatásra kerül róla sok érdekes információval. A műsor végül a manapság harmadvirágzását élo Hip Hop, avagy Rap rovattal zár. A Linda főcímzene plágium üggyel részletesen foglalkozó 160. adás pedig “krimibe illő” csavarral, teljes történeti és összhangzattani elemzéssel az alábbi linken hallgatható vissza: https://www.mixcloud.com/Rota_Francesco/soul-history-4?vad-26epiz?d160ad?s-20191025linda-főc?mzene-eredetije-fekete-tam?s-telefon/ Lazítsanak velünk!

2019-11-08 11:05:00

Petrányi Zoltán, a Ford Petrányi ügyvezető igazgatója. A műsorvezető Andor Attila.

2019-11-08 18:05:00

A Trend FM különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne – a teljesség igénye nélkül – jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

2019-11-08 19:05:00

Hozzászólások lezárva.