Igény alapon Zerge-járat indul Zalaegerszegen

A Shareplace nevű önkormányzati projekt keretében megvalósuló szolgáltatás az igényeknek megfelelő, menetrend szerint közlekedő járatok bevezetését jelenti – mondta el Gecse Péter (Fidesz-KDNP), Zalaegerszeg alpolgármestere.

A szolgáltatás célja, hogy a zalai megyeszékhelyen azokat a városrészeket (Gálafej, Toposháza, Gógán-hegy) is bevonják a közösségi közlekedésbe, amelyeket korábban nem érintett a helyijáratok útvonala.

Tesztelést követően döntenek a menetrendről

A december közepéig tartó tesztidőszak alatt a Zerge-járattal ingyenesen lehet közlekedni, de az utazás regisztrációhoz kötött. A következő év tavaszán ugyancsak tesztjelleggel indítják újra a Zerge-járatokat, a menetrendi struktúrát a tapasztatok, igénybevételi információk birtokában határozzák majd meg.

A 13 személyes, Zerge felirattal ellátott kisbuszokat a Volán biztosítja és üzemelteti.

Rózsa Tamás, a Volánbusz Zrt. személyközlekedési üzletág igazgató-helyettese elmondta: az igények által vezérelt közlekedési mód újdonságnak számít a szakmában, így a tapasztalatok a hagyományos, menetrendszerű közlekedés fejlődését is elősegíthetik.

A 42 millió forint költséggel, európai uniós pályázati támogatásból megvalósuló programhoz az önkormányzat 5 százalék önrészt biztosított.

Nyitókép: pexels.com

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.