Hűtőházzal bővít Magyarországon az ALDI

8800 négyzetméteres hűtőraktárat épít, és 50 fővel bővíti munkatársi létszámát Magyarországon az ALDI. A beruházás várható befejezésének időpontja 2020 első fele. 

Az ALDI 2008-as magyarországi indulása óta egyetlen logisztikai központból szolgálja ki országos bolthálózatát, amely a vállalat biatorbágyi központja mellett található. A 255 ezer négyzetméteres telken elhelyezkedő mintegy 53 ezer négyzetméteres, 550 főt foglalkoztató raktár biztosítja az ellátási lánc zavartalan működését, ide érkeznek be az áruházlánc valamennyi beszállítójától a termékek, illetve innen indulnak áruval felölteni a teherautók a 140 magyarországi ALDI-üzletet.

aldi_740

A beruházást 2020 első félévben kívánja befejezni az ALDI, s ezzel a lépéssel megduplázódik az áruházlánc magyarországi hűtőraktár-kapacitása – áll a cég sajtóközleményében.

Az ingatlan a meglévő hűtött raktár déli irányú bővítése lesz. A 8800 négyzetméteren elterülő új egységben egy -23 Celsius fokos mélyhűtő és egy 0 Celsius fokos hűtőraktár mellett egy kilenc rámpával rendelkező előhűtő is kialakításra kerül. Az L-alakú új épület egyik oldala 120, másik oldala 140 méter hosszúságú, illetve 40 méter szélességű lesz, a legnagyobb magassága pedig eléri majd a 16 métert. A raktárban olyan hűtőközeget alkalmaz az áruházlánc, amely egy esetleges szivárgás esetén sem károsítja a környezetet.

Az új hűtőraktár nem csupán közel 40 százalékkal nagyobb hűtött-termék kínálatot tesz lehetővé az ALDI üzletei számára, hanem további munkahelyteremtésre is lehetőséget biztosít. A Tervek szerint a jövőben újabb 50 fővel bővül a raktári dolgozók létszáma.

Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. cégvezetése és Biatorbágy polgármestere közösen rakták le a vállalat új hűtőraktárának alapkövét hétfőn.

Hozzászólások lezárva.