Húszmillió fontból fejleszti az elektromos töltőhálózatot a brit kormány

Az összeg, ami a töltőhálózat-telepítés költségének 75 százalékát fedezi, kétszerese a tavaly és négyszerese a 2019-ben nyújtott támogatásnak.

A brit közlekedési minisztérium számításai szerint a mostani csomaggal a kétszeresére, nyolcezerre fog nőni az állami támogatással épült töltőpontok száma az Egyesült Királyságban, ahol 2017 óta négyezer töltőt telepítettek állami forrást használva.

Szorít az idő

A töltőhálózat fejlesztése sürgetőbbé vált, miután tavaly a brit kormány bejelentette, hogy 2030-tól betiltják a benzines és dízelüzemű személyautók, valamint furgonok értékesítését. Az Autocar szerint az elmúlt öt évben a nyilvános töltők száma közel ötszörösére emelkedett, elérve a 18.265 darabot tavaly júliusban.

Ugyanakkor a villanyautók eladásai is emelkednek. 2020-ban a tisztán elektromos és plug-in hibrid modellek az újautó-eladások több mint tíz százalékát tették ki, ami azt jelenti, hogy részarányuk több mint háromszorosára nőtt 2019-hez képest. Ennek következménye, hogy még soha nem jutott olyan kevés nyilvános töltő egy elektromos autóra, mint tavaly. A Cornwall Insight energetikai tanácsadó vállalat szerint 2020-ban mindössze 0,28 töltő jutott egy villanyautóra, szemben a 2018-as kilenccel.

Mike Hawes, a brit autógyártók és autókereskedők szövetségének (SMMT) vezetője januárban azt mondta, nagyjából 16 milliárd fontot kellene a töltőinfrastruktúra fejlesztésére fordítani. Az SMMT már tavaly is felhívta a figyelmet a hálózat aggasztó hiányosságára, akkor azt közölték, hogy 2035-re 2,8 millióra kell bővíteni a töltők számát.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.