Húsz százalékos visszaesés jöhet a hazai lízingpiacon

A Magyar Lízingszövetség főtitkára hozzátette, hogy Közép- és Kelet-Európa visszaesése 20 százalékos, vagyis az európai átlagnál csekélyebb. Tóth Zoltán a közlemény szerint kiemelkedően jónak tekinti a térségben az eszközlízing teljesítményét, mivel az új szerződéseknél a csökkenése mindössze 1,6 százalék.

A lízingpiac visszaesését a járvánnyal magyarázza a szövetség, ugyanis a cégek a rendkívüli helyzet miatt óvatosabbak, halasztják a beruházásaikat, így mérséklődött a kereslet a lízingfinanszírozás iránt.

A legfrissebb belföldi adatokat ugyanakkor bizakodva értékelték, hiszen a harmadik negyedév a fellendülés jeleit mutatja. Magyarországon az első fél évben 29 százalékkal, míg az első 9 hónapban 23 százalékkal csökkent az új lízingszerződések összege.

Az utolsó negyedév a járvány második hulláma miatt még bizonytalan, de magyar lízingcégek bíznak abban, hogy a hanyatlás hamar véget ér, a beruházási kedv fellendül, és a magánszemélyek autóvásárlásai is erősítik majd a piacot – hangsúlyozták. A lízingszövetség szerint a kilábalást az alacsony kamatkörnyezet, és több államilag támogatott program is segítheti.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.