Hosszú Katinka a Forbes-listáról: Zavarna, ha nem én lennék az első

Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszó hatodik éve végez első helyen a Forbes legértékesebb sportolók listáján. Meglepődne, ha nem így lenne.

Az úszó az RTL Reggeli című műsorában beszélt többek között a maximalizmusról, a Forbes legértékesebb magyar sportolók listájának első helyéről, ahonnan letaszíthatatlan, és arról, szerinte milyen a jó úszásoktatás.

A listán elfoglalt helyezés a sportolók eredményei mellett a pénztermelési képességét is megmutatja. Azt, hogy ki mennyire építi jól a márkáját, és mennyire képes kihasználni az abban rejlő üzleti lehetőségeket.

Az idén frissített módszertan számos mutatói három nagy kategóriába sorolhatóak: sporteredmény, hírteljesítmény és hirdetői értékelések.

Ez is verseny. Biztos, hogy bántana, piszkálna, ha nem én lennék az első – mondta a Forbes listájáról.

A versenyszellem mellett a maximalizmusról is beszélt: „ Én nemrég tudtam meg, hogy maximalista vagyok. Ez nagyon érdekes, mert eddig bárki mondta, nem hittem el. Azt gondoltam, nem lehetek maximalista, mert közel sem tudom a maximumot hozni, de pont ezt a látásmódot jelenti a maximalizmus. Mindig csak azt látom, hogy hol lehetne jobb.”

Szerinte a jó úszásokatáshoz nagyon fontos, hogy próbálják a gyerekeket játékosan rávenni arra, hogy edzenek: „Ha a saját edzéseimre gondolok, akkor nekem is van, hogy úgy érzem, ma játszani szeretnék. Ilyenkor nem egy egész hosszt, hanem össze össze keresztbe úszok. Fontos a változatosság, főleg egy ilyen monoton sportágban.”

Hozzászólások lezárva.