Hosszabbít a kormány – miről volt szó az operatív törzs tájékoztatóján?

Viszonylag rövidre sikerült az operatív törzs mai tájékoztatója, ahol Müller Cecília nem volt jelen.

<!–

<!– Piacesprofit_468/500×60/200_cikk_normal_content_1

activateBanner(‘Piacesprofit_cikk_normal_content_1’);

–>

Elsőként Kiss Róbert rendőr alezredes emlékeztetett a Gulyás Gergely miniszter által a Kormányinfón már bejelentett döntésre, miszerint a kormány indokoltnak látta a korlátozások meghosszabbítását március elsejéig, majd a lakosság türelmét és együttműködését kérte.

Az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese ezután ismertette az intézkedési statisztikákat az elmúlt 24 órából:

  • a közterületi maszkviselés hiánya miatt 158,
  • a tömegközlekedésen a maszkviselés hiánya miatt 5,
  • míg a boltokban és más intézményekben a maszkviselés hiánya miatt 17 esetben intézkedtek a rendőrök.

A kijárási korlátozások megsértése miatt 337 személy ellen kellett fellépni, egy 10. kerületi budapesti sörözőt pedig 30 napra bezáratott hatóság, miután a látszólag zárva tartó egységben a kiérkező rendőrök iszogató vendégeket találtak.

(Fotó: Youtube/M1)

(Fotó: Youtube/M1)

Így alakultak a napi karanténszámok

Az elmúlt napon 2927 új házi karantént rendeltek el, így összesen 19 131-en vannak jelenleg ilyen korlátozás alatt. A rendőrség 8123 karanténellenőrzést végzett, az alkalmazáson keresztül 1834-en kommunikálnak a hatósággal.

Müller Cecília helyett a mai tájékoztatón Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője vett részt. Az osztályvezető elismételte a reggel óta már ismert napi járványügyi adatokat:

az elmúlt 24 órában 1569 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 363 450 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 93 beteg, így az elhunytak száma 12 291 főre emelkedett. A gyógyultak száma 249 003 fő, az aktív fertőzöttek száma 102 156 főre csökkent.

A napi számokkal kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a járványügyi helyzet kedvezően alakul, a járványt Magyarországon sikerül féken tartani, azonban továbbra is fontos a védelmi intézkedések betartása, hiszen több más országban a harmadik hullámmal küzdenek.

Hozzászólások lezárva.