Hivatalos: elektromosautó-gyártásba kezd a Xiaomi

A Xiaomi összesen tízmilliárd dollárral száll be a járműiparba, ezt tíz év alatt költené arra, hogy kifejlesszen egy saját autót. 2018-ban egyébként Micar néven már indított egy projektet a vállalat, akkor is a járműpiacra való belépést vizsgálták. A hírek szerint a döntés már februárban megszületett, ám akkor a kínai vállalat nem erősítette meg az értesüléseket.

A kínai Xiaomi az utóbbi években az okostelefonok piacán a harmadik legnagyobb szereplővé vált, emellett a légkondicionálók és a vákuumrobotok területén is jelen van. Lei Jun, a Xiaomi vezérigazgatója úgy véli, most eljött az ideje az átrendeződésnek.

Jun saját bevallása szerint sokáig küzdött a döntés meghozatalával, mint fogalmazott későn és kevés tapasztalattal lépnek be az elektromos autók piacára, ugyanakkor gyorsan tanulnak és kiváló szakemberekkel rendelkeznek.

Alapos döntés született

Természetesen nem a vezérigazgató döntötte el egyedül, hogy a Xiaomi beszálljon a járműpiacra. A vállalat felállított egy külön csapatot csak ennek a kérdésnek a vizsgálatára, ez a bizottság pedig kettőszáznál is több szakértőt kérdezett meg a döntés előtt.

A vállalat egyelőre semmilyen részletet nem árult el a piacra lépésről, tervet sem publikált arról, mikor és meddig szeretne eljutni a járműpiacon – írja az electrive.com.

A Great Wall lehet a Xiaomi partnere

Egy korábbi hír szerint – amiről az autopro.hu is beszámolt –, a Xiaomi állítólag tárgyalásokat folytat a Great Wall Motorral, hogy annak egyik üzemében bérgyártathassa saját márkaneve alatt készülő autóit.

A Xiaomi állítólag egy nagy tömegek számára elérhető járművel lépne a piacra, aminek fejlesztéséhez a Great Wall mérnökei is hozzájárulnának a céghez közelálló források szerint, ám ezt az értesülést egyelőre nem erősítette meg egyik vállalat sem.

Nem a Xiaomi az egyetlen, aki az okostelefonok után gyártana autót

Jelenleg számos technológiai vállalat kíván belevágni az autógyártásba, köztük például az Apple, mely vállalat több gyártóval is felvette a kapcsolatot. Ázsiában a Baidu, az Alibaba, a Foxconn és nem hivatalos források szerint a Huawei rendelkezik autógyártói ambíciókkal.

Nem minden OEM nyitott a techcégekkel együttműködés iránt, de vannak kivételek. A Volvo Cars-t is birtokló kínai Zhejiang Geely Holding az autógyártásba betörni szándékozó technológiai cégeknek nyújthat segítséget a vállalatcsoport elnöke és alapítója, Li Shufu szerint. A Geely a Foxconnal és a Baiduval is partnerségi viszonyt ápol.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.