Hitel-összehasonlító alkalmazást készített az MNB

Online hitel-összehasonlító alkalmazást készített a Magyar Nemzeti Bank (MNB) azoknak, akik minősített fogyasztóbarát személyi hitelt (mszh) vennének föl – olvasható a jegybank közleményében.

A díjmentes kalkulátor táblázatos formában mutatja a hitellehetőségeket, alapértelmezésben a teljes hiteldíj mutatók (thm) sorrendje alapján. Nem emel ki ajánlatokat, nem torzítja a piaci árakat, és az online hitelfelvétel megindítását is támogatni fogja.

Folyószámlával vagy hitellel rendelkező ügyfelek legkésőbb április 1-jétől, új ügyfelek legkésőbb július 1-jétől kérhetnek ilyen formában mszh-termékeket. A pénzintézeteknek folyósítási díj nélkül kell biztosítaniuk az online ügyintézést a teljes hitelnyújtási folyamatra – közölte a jegybank.    

Az MNB a piaci verseny fokozásával indokolta az összehasonlító oldal létrehozását, hozzátéve, hogy januártól már hat intézmény kínálhat mszh-termékeket. Ezek terjedése a jegybank szerint támogathatja a megfelelő ügyfél-tájékoztatást, a hitelezéshez kapcsolódó határidők rövidülését, valamint ösztönözheti az online hitelfelvétel folyamatok terjedését.

Előfizetési csomagajánlataink:

Hozzászólások lezárva.