Historikus szinteken a forint

Pénteken nagy lendülettel folytatódott a forint gyengülése, a 369-370-es sáv felé igyekszik az árfolyam, mely a történelmi maximumot is jelenti. Hétfőn délelőtt 367 és 368 között mozgott az euró-forint jegyzése.

Várakozásunk szerint első körben nem fogja áttörni a kurzus az ellenállási szintet, hanem a tesztelését követően negatív korrekció jöhet, mert az RSI indikátor már 75 felett tartózkodik, vagyis egyre túlvettebb a devizapár

– mondta a Világgazdaságnak Varga Zoltán, az Equilor szenior elemzője. Hozzátéve: amennyiben tartósan az ellenállás közelében marad a jegyzés, a jegybank az egyhetes betéti kamatszint megemeléséről dönthet a későbbiekben.

forint hungary money
Fotó: Getty Images

Mint mondta, az ellenállás áttörése esetén az egyhetes betéti ráta 15 bázispontos emelése várható, 0,75-ről 0,9-re. Legközelebb csütörtökön lesz ülés.

Az elemző emlékeztetett rá, hogy a piac a 370-es euró-forint szintet véli a jegybanki tűréshatárnak. Korábban is ezen a szinten lépett a jegybank, s most sem várható, hogy megvárják a 380 forintos eurót.

Hozzászólások lezárva.