Hétfőn nyitnak az óvodák és az alsó tagozatok, jövő héten jöhetnek a teraszok

Hétfőn nyitnak az óvodák és az alsó tagozatok, jövő héten jöhetnek a teraszok is.

A kormányfő a Facebookra feltöltött videójában be is jelentette:

hétfőn nyitnak az óvodák és az általános iskola alsó tagozata, a felsők május 10-én nyílnak meg.

A kormányfő reményei szerint a jövő hét közepére elérjük a 3,5 millió beoltott, kinyíthatnak a teraszok, ezzel párhuzamosan pedig eltörlik a teraszdíjakat. 

Április elején a Kossuth rádióban a miniszterelnök arról beszélt, hogy ha elérjük a 3–3,5 millió beoltottat, akkor „adhatunk könnyítéseket azoknak, akiknek van védettségi kártyája.” A 3 millió beoltottat április 13-án értük el, és az korábbi kijelentés egybecseng azokkal az információkkal, miszerint hamarosan bejelenthetik a kulturális és vendéglátó szektorra vonatkozó enyhítéseket. 

Reménykedik a fesztiválpiac 

A VI. kerület azzal tervezi a vendéglátósokat segíteni, hogy ingyenes parkolóhelyeket biztosít a számukra, hogy átmenetileg azok a helyek is tudjanak teraszt nyitni, akiknek eddig nem volt rá lehetősége.

A bulinegyedben és a VII. kerületben egyelőre nem gondolkodnak hasonló könnyítéseken. 

A következő bejelentéseken múlhat, hogy a fesztiválpiac mekkora része menekülhet meg. A Volt és a Balaton Sound eddig már bejelentette, hogy idén sem szervezik meg a fesztiváljaikat, a Sziget még nem kommunikált egyértelműen a kérdésről. A Kolorádó, a Fishing on Orfű és az EFOTT az augusztusi dátumokban reménykedik.  

Hozzászólások lezárva.